T-7

Így a végére kezdek megőrülni én is*, most pótolom az elmúlt 8 hónap lemaradását és olvasgatok a terhességről. És magabiztosan röhögök a barom kérdéseken, amiket a terhes nők feltesznek egy babapszichológusnak** (érted: nem orvosnak, nőgyógyásznak, szülésznőnek, hanem babapszichológusnak), amelyek egy része persze bennem is felmerült, de általában guglizás nélkül is beláttam, hogy baromság. 

Igazából nem is a kérdésekkel van bajom (nem lehet mindenki iskolázott, közepesen jó fogalmazó, bár az is megdöbbentő, hogy úgy kikerültek emberek a közoktatásból, hogy nem hallottak központozásról és a ly-j-s szavak írásmódjáról és alapvető biológiai ismeretek birtokában sincsenek), hanem az gáz, hogy a kérdéseiket nem a szakorvosnak teszik fel, hanem egy kétségkívül szimpatikus mosolyú, ámde ismeretlen laikusnak. Vagyis felteszik a szakorvosnak is, de az ő válasza valamiért nem mérvadó és felülbíráltatják egy pszichológussal. Aki(k - gondolom van egy csapata) egyébként meglepő türelemmel és higgadtsággal válaszolgat(nak) és szerintem még egy orvosi utasítást se vontak kétségbe. De akkor is.

* Mit mondjak, sok a szabadidőm, az egyedüli programom az orvoshoz járás, de a védőnő például már levette rólam a kezét.

** Nagyon népszerű kismamás-babás honlapot csinál.